Alptekin & Işık & Özer Hukuk Bürosu @E.y.p C
Oluşum sebebi önemlidir. Kulak kristali kaynaklı mı?
TSK, Jandarma ve Sahil Güvenlik Personeli İçin Sağlık Yeteneği Yönetmeliği
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli ile personel adaylarının sağlık durumlarının değerlendirilmesinde esas alınan Sağlık Yeteneği Yönetmeliği, kapsamlı bir Hastalıklar Listesi ile desteklenmektedir. Bu liste, personelin görev yapma yeterliliğini belirlemek amacıyla hazırlanmıştır.
Hastalıkların Dilimlere Göre SınıflandırılmasıYönetmelikte yer alan hastalıklar, ağırlık derecelerine göre A, B ve D dilimleri şeklinde sınıflandırılmıştır. Her bir dilim, hastalığın şiddet düzeyine göre çeşitli fıkralara ayrılmıştır. Tedavi süreci ve nekahet halleri ise C dilimi altında ele alınmaktadır.
Sağlık Değerlendirme Sürecinde Yönetmeliğin ÖnemiBu düzenleme; askeri personel alımı, göreve uygunluk kararı, sağlık raporu düzenlemesi gibi konularda standart ve objektif kriterler sunmaktadır. Yönetmelik sayesinde sağlık yeterlilikleri, eşit ve bilimsel bir temele dayanarak belirlenmektedir.
TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine Göre Düztabanlık
TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine Göre Hepatit B
Geçirilmiş Nevrotik Bozukluk (16/A/1) Emsal Karar
Oluşum sebebi önemlidir. Kulak kristali kaynaklı mı?
16 A-1'den olumsuz rapor verilebilir.
Fonksiyon bozukluğu yapmayan durumlarda sağlam yazılır. Hakem hastanede olumlu verdiğinden dolayımbir sıkıntı olmaz.
maalesef, elenme sebebidir
Bahse konu tanı, POMEM öğrenciliğine engel bir haldir. Hatalı bir tespit olduğunuzu düşünüyorsanız, rapora itiraz ile dava açma seçeneklerini düşünebilirsiniz.
Belirttiğiniz hastalıkların dereceleri önemlidir. A dilimine girenler olduğı gibi B dilimine de girenler var. Sağlık raporunu görmemiz durumunda daha doğru bir bilgi verebeiliriz. Geçmiş olsun
Uzman erbaşlığa engel bir hal değildir.
A diliminden rapor verilir.
Engel bir durumdur. Komplikasyonsuz hali B dilimi, komplikasyonlu hali D dilimine girmektedir. B veya D dilimi rahatsızlıklarda, uzman erbaşlara "görev yapamaz" kararlı sağlık kurulu raporu verilmektedir.
Maalesef sorun teşkil eder.
C dilimi tedavi hallerinde verilmektedir. Normalde geçici olarak görev yapamaz halidir. Ancak uygulamada, komando olamaz raporu verilmemektedir.
Rütbenizi yazarsanız daha doğru bilgi verebiliriz.
Herhangi bir sıkıntı olmaz. "Uzman erbaş olur." kararlı sağlık kurulu raporu veriililr.
Sözleşmeli er adayı iseniz engel bir haldir.
Göreve devam etmek istiyorsanız rapora itiraz etmeniz gerekir. Aksi takdirde raporun onaylanması üzerine dosyanız SGK'ya gönderilir. Şartları sağladığınızdan dolayı malulen emekli edilirsiniz.
Vazife malullüğünüz devam eder.
Hakkınızda geçirilmiş psikiyatrik bozukluk tanısıyla 16A-1 fıkrasından olumsuz sağlık raporu verilebilir. Bu durumda dava açmanız gerekecektir.
45-A/8 fıkrasından işlem yapılabilir. Bu durumda olumsuz sağlık raporu verilecektir. İtiraz etmenizi tavsiye ederiz.
Görevde bulunan astsubaylardan komando ihtisasına seçilecekler tam sağlam olmalı veya hastalıkları, Hastalıklar Listesinin (A) diliminde bulunmalıdır. A diliminde olupta komando olmaya engel istisna rahatsızlıklar bulunmaktadır. Ancak belirttiğiniz rahatsızlıklar komando olmaya engel değildir.
Sözleşme yenileme muayeneleri sırasında Hastalıklar Listesinin (A) dilimlerinde belirtilen rahatsızlıklara sahip olduğu tespit edilen uzman erbaşlar sınıfı veya branşı görevlerine devam etmektedirler.
Geçici hastalıkları tespit edilen yükümlüler hakkında ertesi yıla bırakma veya sevk geciktirmesi kararı verilmektedir.
Sıkıntı olmaz.
Rütbeniz nedir?
Geçmiş olsun. Hakkınızda vazife malullüğü hükümlerinin uygulanması gerekmektedir.
Son 2 yıl baz alınmaktadır. Herhangi bir sıkıntı olmaz.
Herhangi bir sıkıntı olmaz.
Hakkınızda 16A-F1 maddesinden "Uzman Erbaş Olamaz" kararlı sağlık raporu verilebilir. Böyle bir durumda, öncelikle ilgili yerdeki İl Sağlık Müdürlüğüne itirazda bulunmalısınız. Yine olumsuz sonuçlandığı takdirde dava açmanız gerekmektedir.
Sedef hastalığı (psoriasis) hakkında verilen dilimler duruma göre değişkenlik göstermektedir.
A dilimi: Silahlı hizmete engel olmayan, tedavi ile iyileşen veya iyileşme dönemleri gösterebilen kronik ve sınırlı deri hastalıkları ve belirtileri...
B dilimi: Hareketlere güçlük veren veya tedavi ile iyileşmeyen, kronik ve yaygın deri hastalıkları ve sekelleri...
D dilimi: Silahlı hizmete engel olan ve tedavi ile iyileşmeyen, bulaşıcı ve diğer deri hastalıkları...
Durumunuz B veya D dilimine uyuyorsa ve bu doğrultuda bir rapor düzenlenirse sözleşme yenilemenize engel bir hal olur.
Eğer çizelgede gözükmüyorsa, 2 numaralı çizelgede görülen tüm sınıflarda görev yapabileceğiniz anlamına gelir.
C dilimi, tedavi durumlarında verilmektedir. SMK kaydı ise 1 yıllık sürenin dolmasından sonra muayene olmanız gerektiğini belirtir. İstirahat verilmediğinden dolayı görevlerden muaf olmazsınız.
Evet, engel bir haldir.
Engel bir durum değildir.
Mevzuata göre uzun süreli tedavi gerektiren hastalıklarda toplam olarak ve fiilen üç yılı geçmemek şartıyla tedavi, istirahat veya hava değişimine tabi tutulabilir.
Komplikasyon yapmamışsa B diliminden sınıfı görevini yapamaz, komplikasyon yapmış ise D diliminden görev yapamaz raporu alırsınız.
Engel bir hal değildir.
Konulan tanı astsubaylığa engel bir haldir. Mutlaka dava açmanızı tavsiye ederiz. Bu durumla ilgili emsal kararlar bulunmaktadır.
Uzman Erbaşlıktan Astsubaylığa geçişte sağlık yönünden "Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre askerî öğrenci adaylarında aranan sağlık niteliklerini haiz olmak" şartı aranmaktadır. Belirttiğiniz rahatsızlık muharip sınıflar için engel bir hal olmasına rağmen yardımcı sınıflar için engel bir hal değildir.
A diliminde bir rahatsızlıktır. Muharip sınıf olmaya engel bir durumdur. Ancak olumsuz bir rapor verilirse, rapora itiraz etmenizi tavsiye ederiz.
Safra kesesi polipleri, adaylık sürecinde A diliminde bulunan engel bir haldir maalesef...
Talesemi, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği'nde düzenlenmesine rağmen Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nde düzenlenmemiştir. Rahatsızlığınız bahse konu Yönetmelikte düzenlenmediğinden dolayı anemi kapsamında değerlendirilebilir. Bu durumda Personel Adaylarının Hastalıklara Göre Değerlendirme Çizelgesine göre hakkınızda olumsuz bir karar verilebilir.
Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'ne göre engel bir haldir.
Behçet hastalığının derecesi önemlidir. Organ tutulumlu olursa B diliminden, kalıcı organ fonksiyon bozukluğu yapmış ise D diliminden işlem yapılır. Bu dilimlerde uzman erbaşlar için görev yapamaz raporu verilir.
Birliğinize başvurarak atamaya esas sağlık raporu almak için hastaneye sevkinizi istemelisiniz.
Hepatit B hastalığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin "ENFEKSİYON HASTALIKLARI" başlıklı 52. maddesinde düzenlenmiştir. Rahatsızlığınızın derecesi B dilimine girerse rütbe durumuna göre veya D dilimine girerse malulen emekli olma hakkınız bulunmaktadır.
MADDE 52
A) 2. Hepatit B (inaktif HBsAg taşıyıcısı ile), hepatit C (Anti-HCV (+), HCV-RNA (-)) ve serolojik olarak gösterilmiş kronikleşme özelliğindeki diğer hepatotrop virüslerin neden olduğu biyokimyasal bozukluk yapmamış hepatitler.
B) 2.Hepatit B veya hepatit C virüsleri ile kronikleşme özelliğindeki diğer primer ve sekonder hepatotrop virüslerin neden olduğu serolojik olarak kanıtlanmış, biyokimyasal bozukluk yapmış, histopatolojik olarak aktivitesi ileri derecede olmayan kronik hepatitler (Histopatolojik olarak kronik hepatit B tanısı konmuş olanlardan biyopsi raporu ile başvuranlarda veya Hepatit C hastalarında biyokimyasal bozukluk şartı aranmaz.).
B) 3. Altı aydan uzun sürdüğü kanıtlanmış; HBsAg (+), Anti-HBc Total (+), HBV DNA PCR (+), ALT’nin yüksek olduğu, yapılan karaciğer iğne biyopsisinde kronik hepatit saptanmayan hepatit B virüs enfeksiyonu.
D) 2. Hepatit B, hepatit C ve kronikleşme özelliğindeki diğer hepatotrop virüslerin neden olduğu, serolojik olarak kanıtlanmış, yeterli süreyle tedavi sonrası histopatolojik olarak ileri derecede aktivite ve/veya ileri derece fibrozis görülen kronik hepatitler.
E.y.p C